Marc

Naam: Marc

Geboortejaar: 1990

Taak binnen Romans Twelve: Dirigent

Lid van Romans Twelve sinds: Januari 2015

Even voorstellen:

Mijn naam is Marc van Starkenburg en ik ben geboren in november 1990 in Rijnsburg. Al vanaf mijn vroege jeugd ben ik bezig met muziek maken. Eerst begon ik met cornet spelen op de Flora Band en later ben ik meerdere instrumenten gaan spelen. Nu ben ik afgestudeerd voor de opleiding Docent Muziek. Ik heb eigenlijk vanaf het begin van mijn studie al een koor willen dirigeren. Daarbij dacht ik zo nu en dan aan Romans Twelve. Dat ik daar ook dirigent van ben geworden zie ik daarom ook als een gebedsverhoring. Ik heb het onwijs naar mijn zin op het koor, omdat we écht gave muziek kunnen maken in de kerk en op andere plaatsen. Er zit zo ongelooflijk veel energie in de jongeren, daar krijg ikzelf ook energie van.

Eén van mijn favoriete herinneringen aan Romans Twelve is een bijzonder optreden, waarbij we kerstliederen zongen in een tehuis in Leiden. Dit was op een gesloten afdeling voor dementerende mensen. Er was daar een vrouw die alleen nog in een bed kon liggen en haar hoofd ook niet meer op kon tillen. Tijdens het zingen zei ze constant: ‘God, ik hou van U!’. Dat zijn momenten die bij mij een spoor van dankbaarheid achterlaten.

Wat ik ook erg gaaf vind aan het koor is het persoonlijke contact met de leden. Aan het begin van de kooravond hebben we bijna altijd een half uur waarin we in groepjes uiteen gaan. Vaak praten we dan over een stuk Bijbeltekst en bidden we met elkaar. Wat ik erg mooi vind aan deze momenten is dat we soms onze moeiten delen, of elkaar de juiste vragen kunnen stellen. Dit maakt dat we elkaar ook geestelijk leren kennen. Ik geloof dat dit een kracht is van het koor en ook meteen een uiting van het verlangen dat God centraal staat in alles wat we doen. 

Ik geloof dat aanbidding, en zingen en muziek maken voor God, erg belangrijk is voor de kerk. En er kunnen wat mij betreft niet genoeg mensen zijn die daar handen en voeten aan geven. Bij Romans Twelve zijn dat, zoals bij veel koren, meer vrouwen dan mannen. Dus ben je een jonge man en wil je hier meer van weten? Voel je dan van harte welkom om op vrijdagavond te komen kijken! 😉