Paul

Naam: Paul

Geboortejaar: 1989

Taak binnen Romans Twelve: Tenor, Activiteitenteam, webbeheerder

Lid van Romans Twelve sinds: 2014

Even voorstellen:

Nou ik ben dus Paul, 27 jaar oud en één van de vier tenoren van Romans Twelve. Inmiddels is alweer mijn derde seizoen bij Romans Twelve ingegaan. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Systeembeheerder Infrastructuur bij de LOI in Leiderdorp.

In 2010 had ik het koor met Kerst voor het eerst in de Flora te Rijnsburg gezien en gehoord, en dat klonk best wel vet. Toen dacht ik er nog totaal niet aan om iets met m’n stem te doen. Sterker nog: ik had al helemaal niet gedacht om vier jaar later onderdeel uit te maken van datzelfde koor. Hierna ben ik nog verschillende keren naar diensten geweest waar Romans Twelve de dienst begeleidde. Dit kwam ook mede omdat Rik en Carolien, inmiddels mijn zwager en schoonzus, op dat moment in het koor zaten. Rik speelde gitaar en Carolien zong. 

In 2014 waren er nog wat plekjes beschikbaar voor de mannen, en dat leek mij wel leuk. Ik vond het ook belangrijk om toch meer onder de mensen te komen, en om samen God te eren. Maar ik dacht zoals de meeste mannen misschien wel denken over zichzelf: kan ik eigenlijk wel zingen? Met die gedachte in mijn hoofd deed ik auditie, en… dat werd een totale flop. Alles wat maar mis kon gaan, ging ook daadwerkelijk mis. Maar gelukkig zagen Henny en Arianne toch iets in me en kon ik mijzelf lid van Romans Twelve noemen.

Hierna ben ik heel goed ontvangen door het koor en hoorde ik er al snel gewoon bij. Ik ben hierdoor sterk gegroeid in mijn geloof. Daarnaast heb ik meer zekerheid gekregen over m’n doen en laten, zowel binnen als buiten het koor. Het mooie van dit koor is dat je gewoon kan zijn wie je bent. Of je nou dun, dik, donker, licht of paars bent, het maakt niet uit.

Iedere vrijdag oefenen we met het koor. En ook al zijn deze avonden best wel zwaar, elke keer kijk ik er toch weer naar uit.

Ik zit ook in het activiteitenteam. Onze verantwoordelijkheid is de teambuilding en de éénheid versterken binnen het koor. Als we een dienst begeleiden, staan we met een heel koor en zo moeten we ons ook voelen. Zo wordt er door het AT ongeveer twee keer per jaar een uitje/feestje georganiseerd.

Sinds een paar weken heb ik er nog een taak bij gekregen. Ik bouw samen met Maartje deze website en we beheren deze ook. Mocht je nog ideeën of opmerkingen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag! 

Overigens staan er ook nog vacatures open voor tenoren. We zijn maar met vier mannen in het koor en we kunnen wel wat versterking gebruiken!