Ronald

Naam: Ronald

Geboortejaar: 1991

Taak binnen Romans Twelve: Elektrisch gitarist

Lid van Romans Twelve sinds: December 2016

Even voorstellen:

Wat is er mooier dan een gitaarsolo te spelen voor God? Dat dacht ik ook! Dit is één van de redenen waarom ik gitaar speel bij Romans Twelve. Het is geweldig om je talenten te gebruiken en om een klein stukje bij te dragen aan het koninkrijk van God. Dit is ook direct een aanrader voor degene die dit leest: probeer je talenten niet te begraven maar ten goede te gebruiken! Je zal zien dat je er ook veel voor terug krijgt.

Wie ben ik en wat doe ik naast Romans Twelve? Ik ben Ronald en werk fulltime als werkvoorbereider bij een elektronicaproductiebedrijf. In het weekend speel ik in een vriendenteam. Ik probeer tegen een bal aan te schoppen en mijn teamgenoten het leven zuur te maken bij voetbalvereniging Quick Boys.

Slaapkamergitarist

Voetballen doe ik eigenlijk mijn hele leven al. Gitaar spelen nog niet zo lang. Voor mijn 19e had ik zelfs nog nooit een gitaar aangeraakt. Ik had wel als liefhebber van stevige rock- en gitaarmuziek altijd de interesse gehad om zelf te gaan spelen. Na een aantal jaren les van YouTube te hebben gehad en ik optredens gaf als slaapkamergitarist, vroeg Marije of ik een keertje wilde komen kijken bij een oefenavond. Ik was direct verkocht! Het is geweldig om elke vrijdag te oefenen en diensten te begeleiden op zondagen met deze toffe groep mensen.

Gereedschap

Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen en als Romans Twelve hopen we een stuk gereedschap van God te mogen zijn. Hij kan ons weer gebruiken om mensen weer een klein stukje dichter bij Hem te brengen. Want dat is wat Hij ons aanbiedt.

“Een menselijk lichaam bestaat uit vele delen en die delen doen niet allemaal hetzelfde. Zo is het ook met ons. Al zijn we met velen, door onze verhouding tot Christus vormen wij samen één lichaam.
En wij zijn stuk voor stuk leden van dat lichaam. Wij horen bij elkaar. De gaven die God ons heeft gegeven, zijn verschillend. Wie namens God moet spreken, doet dat naar het geloof dat hij daarvoor krijgt. Wie moet helpen, krijgt daar de kracht voor. Wie moet onderwijzen, krijgt de gave om te onderwijzen. Wie anderen moet aansporen en bemoedigen, krijgt daar de woorden voor. Wie iets moet uitdelen, krijgt de gave om eenvoudig te blijven. Wie leiding moet geven, krijgt daar de wijsheid voor. Wie zich ontfermt over mensen die het moeilijk hebben, doet dit met opgewektheid.”

Romeinen 12:4-8