Thijs

Naam: Thijs

Geboortejaar: 1993

Taak binnen Romans Twelve: Bassist

Lid van Romans Twelve sinds: Oktober 2016

Even voorstellen:

Hoi! Mijn naam is Thijs, ik ben 24 jaar oud en actief als bassist bij Romans Twelve. Daarnaast studeer ik ook Filosofie in Leiden. Na de zomer van 2016 ben ik bij de band gekomen om een van de vele vacatures te vervullen die open waren komen te staan. Dit kwam door het vertrek van de vrijwel voltallige bandbezetting op dat moment.

Onder leiding van Paul en Marc hebben we toch het kerstreportoire kunnen instuderen en iets mooi kunnen neerzetten. Sindsdien hebben we de ene na de andere mooie dienst mogen ondersteunen met inspirerende sprekers. Ook is er veel gezelligheid tijdens en rond de diensten en als we repeteren op de vrijdagavond. 

Ik ben begonnen met basgitaar spelen toen ik 16 was. Tot dan toe speelde ik klarinet en drums, maar ik voelde met beide instrumenten niet de juiste klik. Op school moest ik toch wel gaan beginnen met de voorbereidingen voor het eindejaarsconcert van 5VWO. Ik had namelijk muziek in mijn vakkenpakket. De basgitaar bood daarvoor toen een uitkomst. Ik voelde me meteen op mijn gemak met de complexe eenvoud van het instrument; het is zowel melodisch als ritmisch, maar dringt zich niet op de voorgrond. Hoewel je in een baslijn altijd maar één noot tegelijk speelt, is het ook een instrument dat de muziek tot een harmonisch geheel maakt. Door deze unieke eigenschappen heb ik mijn bas sindsdien nooit lang kunnen laten staan.

De manier waarop we door de muziek mensen met elkaar kunnen verbinden bij Romans Twelve vind ik erg mooi. Het is een zegen om op deze manier te helpen Gods geluid te laten horen. Ik zou iedereen willen uitnodigen om te komen luisteren en mee te doen!