Romans Twelve Recap: Boeketdienst

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig optreden. Dat vinden we ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n optreden eigenlijk in z’n werk? Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer neemt Daniëlle jullie mee in haar beleving van de Boeketdienst in de Immanuëlkerk op 18 februari 2018. 

Afgelopen zondag mochten wij weer eens een Boeketdienst begeleiden in Rijnsburg. Op de een of andere manier kijk ik altijd wel uit naar deze diensten. Het is namelijk een kerk waar altijd goed meegezongen wordt en ik vind dat altijd erg fijn. Dat geeft mij echt het gevoel van samen zijn.

Aanbidden en verhogen 

Romans Twelve wil dit gevoel ook graag overdragen. Het is ook iets waar ik zelf voor wil staan. Ik probeer mezelf iedere zondag dat wij een dienst mogen verzorgen, echt te focussen op het aanbidden van God. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar toch is het soms zo dat je meer het gevoel hebt dat je aan het optreden bent. 

Zondag was zo’n dienst waarin ik echt het gevoel had dat we samen God aan het aanbidden en verhogen waren. We zongen echt samen. Bij een nummer als ‘How great is our God’, geloof ik dat God op zijn troon geniet van ons en van ons als gemeente. 

Geconfronteerd

Maar ik ben er ook van overtuigd dat aanbidding niet alleen het zingen van een lied is, maar ook een levensstijl. Een levensstijl waarin wij God verhogen en Hem laten zien in ons dagelijks leven. Dit is dan weer iets wat terugkomt in het nummer ‘Oh Lord, You’re beautiful’. Afgelopen zondag zongen we dit nummer ook. Een zin die voorkomt in dat lied is: I wanna take Your word and shine it all around. 

Dat is waar het eindelijk allemaal om draait als je het mij vraagt. Zijn licht verspreiden op een podium of in het dagelijks leven. Voor mij was zondag een dienst waarin ik weer werd geconfronteerd met de tekst van deze nummers. Ook al hebben we ze misschien al zo vaak gezongen, drong zondag echt tot me door wat deze liederen voor mij betekenen.