Romans Twelve Recap: Boeketdienst 22 september

Als gospelkoor en -band mogen we regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Zo ook de Boeketdienst van 22 september. Voor oud-lid Vincent was dit een bijzondere dienst, want hij zong voor het eerst niet meer met ons mee… 

Zondag 22 september 2019, zo op het oog een niet bijster bijzondere dag. Maar op deze datum werd 23 jaar geleden het gospelkoor Romans Twelve opgericht. En wat ontzettend leuk dat precies op deze datum dit koor haar nieuwe seizoen start met de muzikale medewerking tijdens de Boeketdienst in de Immanuelkerk te Rijnsburg. Dit keer stond het thema Verbonden met Israël; Israël en het Koninkrijk van God! centraal. 

In voorgaande jaren was ik zelf twee uur voor de dienst aanwezig geweest ter voorbereiding, maar vandaag betreed ik het kerkgebouw pas rond kwart voor vijf. Ik ben enigszins zenuwachtig, maar vooral heel erg nieuwsgierig. 

Sfeer

De dienst begint muzikaal met het spelen en zingen van het nummer “Get Together” wat natuurlijk ontzettend toepasselijk is, kijkend naar het idee van samenkomen in Gods huis. Het is prachtig om zo’n jonge groep mensen te zien spelen en zingen tot eer van onze Heer. Vooral heel bijzonder om te zien hoe muziek kan spreken en wat een toegevoegde waarde dit is om ons geloof te belijden.

Vooral het nummer “Agnus Dei” maakt diepe indruk (bij mij persoonlijk overigens uit een grote voorliefde voor dit nummer) en creëert een prachtige sfeer. Het is echt heel apart om eens te luisteren en kijken naar iets waar je zelf jarenlang hebt gestaan. 

Nieuwsgierig

U bent heilig, waardig is het Lam! Ik betrap mezelf op kippenvel bij dit nummer terwijl ik ondertussen zelf de partijen meezing. Als vervolgens dit nummer wordt opgevolgd door het nummer “Crown Him” is de setting en sfeer bijzonder te noemen. Tegelijkertijd realiseer ik me hoe God iedereen zegent met al onze gaven en talenten en in het bijzonder Romans Twelve, al 23 jaar lang! En hoe gaaf het is om deel uit gemaakt te mogen hebben van dit koor. Eenieder die nieuwsgierig is of twijfelt om zich aan te sluiten bij deze groep, raad ik echt aan contact te zoeken en eens te gaan kijken tijdens een oefenavond. 

Vooral de combinatie van mooie rustige nummers en “happy” up-tempo nummers is vandaag mooi uitgebalanceerd. Terwijl de collecte wordt gehouden, zingen we Hosanna en wat blijft dat een gaaf nummer. Marc (dirigent) die het koor leidt en voorgaat binnen dit nummer maakt het extra speciaal en vooral superleuk om naar te kijken. 

Nieuw begin

Na de zegen wordt voor het eerst het nummer “Jezus Overwinnaar” gespeeld. Zo mooi dat heel de gemeente meezingt en dus getuigt dat Hij onze Redder is door Zijn overwinning. Het is intens genieten voor een gemeente om te kijken naar dit koor. Dat is ook iets wat je op het podium denk ik niet altijd merkt. In ieder geval geldt dat voor mij, besef ik nu.

Na afloop van de dienst wordt er veel nagepraat nadat we ook nog even voorzitter Nicole hebben toegezongen die vandaag verjaart. Ik kom samen met Marc tot de conclusie dat er in zekere zin een nieuw begin is aangebroken voor Romans Twelve. Ontzettend dankbaar om deze bevindingen te kunnen delen! En wat gaaf dat God wederom voorziet in de benodigdheden om het werk voor zijn Koninkrijk te kunnen voortzetten. Ik bid voor heel veel goeds en zegen voor deze mensen en Romans Twelve. Natuurlijk hoop ik nog heel vaak aanwezig te zijn bij hun diensten, zij het vanaf nu als toeschouwer! Het was een prachtige dienst; bedankt!