Dirk

Naam:  Dirk van der Plas

Leeftijd: 27

Taak binnen Romans Twelve: Tenor

Lid van Romans Twelve sinds:  21 mei 2017

Even voorstellen:

Hoi, ik ben Dirk. Ik werk als timmerman en meubelmaker en heb mijn eigen bedrijf. Hiernaast heb ik ook hobby’s zoals houtbewerken, schaatsen, skeeleren en vissen. Op mijn werk, maar ook thuis, zing ik graag liedjes.

Ik had er weleens over nagedacht om bij Romans Twelve te gaan, dit was zo’n twee jaar geleden. Alleen werd ik toen gevraagd om leiding te worden bij de Youth Alpha voor tieners. Dat was een dilemma, want ik kon er maar één van de twee kiezen in verband met mijn werk. Daarom vroeg ik aan God wat Hij wilde dat ik deed. Ik merkte aan veel dingen dat de Alpha op dat moment het juiste was. Dat betekende dat ik niet op het koor kan gaan.

Na twee jaar meegedraaid te hebben met de Youth Alpha, was het voor mij eigenlijk logisch dat ik doorging voor het derde jaar. Totdat mijn zus vertelde dat ze op Facebook een stukje las van Marc de dirigent en daarin stond ook dat ze mannen zochten. Mijn zus zei tegen mij: ‘’Is dit niets voor jou dan Dirk?” Ik werd nieuwsgierig en nadat ik het stukje gelezen had, werd ik erg enthousiast en dacht ik: “Ja, dat is het zeker! Ook dit keer ging ik eerst bidden tot God en vertelde Hem dat ik graag bij het koor wilde. Ik merkte Zijn vrede in mijn hart over deze situatie en nam de beslissing: de Alpha stopte en de tijd voor het koor begon!

Dansen

Romans Twelve is een fantastische groep jonge mensen waar ik nu een paar maanden bij mag horen. De liedjes zijn lekker vlot en er wordt gedanst. Haha, dansen is wel iets wat ik best moeilijk vind. Het zingen, bewegen en ook nog eens opletten op de dirigent…dat is best lastig. Gelukkig helpen de andere koorleden mij wat ik erg fijn vind. En ze geven je de ruimte en tijd om alles onder de knie te krijgen.

Laatst hebben we een teambuildingsdag gehad. Dit is een dag waarop we als koor een leuke middag/avond bij elkaar zijn om dichter tot elkaar te groeien. Die middag begonnen we een puzzeltocht, die uitkwam in Panbos. Hier hebben we lekker wat gegeten en allerlei spellen en opdrachten gedaan met als afsluiting een barbecue. Echt een topdag!

Als je zingen leuk vindt met een groep enthousiaste mensen die jou nemen zoals je bent, dan raad ik je aan om bij Romans Twelve te komen!