Romans Twelve Recap: Dorpskerk

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Dat vinden we natuurlijk ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n dienst eigenlijk in z’n werk? En wat maakt een dienst bijzonder? Door middel van verhalen van verschillende personen willen wij onze persoonlijke ervaringen met jullie delen. Deze keer neemt Vincent (tenor) jullie mee in zijn beleving naar aanleiding van de dienst van afgelopen zondag in de Dorpskerk in Katwijk. Veel leesplezier!  

Zondag 23 april was het zover. We mochten weer een dienst begeleiden en dit zijn uiteindelijk toch de momenten waar we voor oefenen en naartoe leven. Het publiek ziet normaal gesproken alleen de uitvoering, maar daar gaat een hoop aan vooraf. 

Voorbereidingen

Dus hier even een korte uitleg voordat een dienst begint. Wij zijn twee uur van tevoren aanwezig en dan begint ons strakke voorbereidingsschema. Binnen diezelfde twee uur moet namelijk alles tot een geheel gebracht worden. Terwijl de band aan hun soundcheck begint, staat het koor in één van de zalen hun stem warm te zingen. Daarna komen we bij elkaar om samen te soundchecken. Alle solisten komen dan even aan bod en ineens zijn we alweer 1,5 uur verder. We vinden het als groep ook erg belangrijk om ons in stilte voor te bereiden op de dienst en met elkaar een kringgebed te hebben. 

How Great is our God

Ik vind het elke keer een prachtige ervaring om Gods woord te verspreiden. Het is echt iets heel moois om op muzikale wijze bij te kunnen dragen aan het geloof . We mochten in deze dienst een hoop oude vertrouwde nummers brengen en wat is het bijzonder als je door de dienst en nummers heen Gods aanwezigheid voelt. Echt prachtig!  

Wat ik persoonlijk het mooiste vond aan de dienst, was het nummer ‘How Great is our God’. Voor mij heeft dit nummer een ontzettende meerwaarde, wat iedereen inmiddels ook wel weet binnen Romans Twelve. Tijdens dit nummer doen we ook een gedeelte van het alom bekende ‘How great Thou art’. En toen dat stuk kwam, stond de gemeente op en zong uit volle borst mee. Ik kreeg echt kippenvel! En niet eens omdat ik dat persoonlijk nou mooi vind, maar vooral omdat ik er heilig van overtuigd bent dat op dat moment Gods Geest aanwezig is en ons uitnodigt om die woorden uit te spreken en te zingen. Ik hoop nog veel vaker dit soort momenten te mogen ervaren, het liefst in alle nummers die we zingen. Eén ding weet ik zeker: op dat specifieke moment voelde ik, en hopelijk jullie met mij, Zijn aanwezigheid!

Agendapuntje!

We hopen jullie de volgende keer ook weer te mogen ontmoeten in een van de diensten die we begeleiden. Het mooiste zou zijn als je dit soort ervaringen zelf kan meemaken. Houd de site in de gaten om te zien aan welke diensten wij medewerking verlenen. De eerstvolgende is op 7 mei in de Vredeskerk, hopelijk tot dan! 🙂