Informatie

Romans Twelve is een gospelkoor uit Katwijk dat uit enthousiaste jongeren bestaat tussen de 16 en 30 jaar. Het koor is onderverdeeld in drie stemmen: sopraan, alt en tenor. Daarnaast heeft Romans Twelve een eigen band, bestaande uit een toetsenist, elektrisch gitarist, akoestisch gitarist, bassist en drummer. Lees op deze pagina meer over de individuele leden. (De leden worden daar één voor één voorgesteld.) 

Het koor is op 22 september 1996 in het leven geroepen en ruim twintig jaar later zingen en spelen we nog steeds vol lof over Gods daden. Op deze manier prijzen en danken we Hem.

De naam Romans Twelve verwijst naar het bijbelboek Romeinen 12. Paulus spoort in deze brief de christenen in Rome aan om bescheiden te zijn. Hij leert hen (en ons als christenen) dat we één lichaam in Christus zijn, maar ook ieder afzonderlijk leden van elkaar. Dit is te vergelijken met een lichaam. Het bestaat uit meerdere delen, en ieder deel heeft zijn eigen, aparte functie. Al deze delen kunnen niet zonder elkaar. Zo is het ook bij Romans Twelve. Iedereen heeft een ander talent gekregen, maar we mogen deze gezamenlijk met elkaar inzetten voor Hem!

In 2011 won het koor het Vecht Gospel Award.

Gospelkoor Romans Twelve is onderdeel van CJV/YMCA Katwijk. Voor kinderen is er Romans 12 Kids!

Repetities

Iedere vrijdagavond repeteren het koor en de band in de Willem van Veenschool in Katwijk. De repetitie begint om 19:45 uur door middel van een bezinningsmoment. Zo kunnen we een stuk uit de Bijbel lezen of dieper ingaan op de nummers die we zingen. Voordat we gaan oefenen, bidden we met elkaar tot God. Dit doen we ook na afloop van de avond. De oefenavond duurt officieel tot 22:00 uur, maar de verleiding is vaak wel groot om nog éventjes langer door te gaan!

Wil je ook eens een repetitie meemaken? Neem gerust contact met ons op! Mail naar info@romans-twelve.nl. Op deze pagina kun je meer lezen over lid worden van Romans Twelve.

 

De sopranen

Van links naar rechts: Willemiek, Rosalie, Marije, Nicole, Willemijn en Willemijn.
Niet op de foto: Leanne, Geertje en Kiki.

 

De tenoren

Van links naar rechts: Corniels, Paul, Vincent, Jasper (oud-lid) en Jeroen.
Niet op de foto: Dirk en Jakob.

 

De alten

Van links naar rechts boven: Annemiek, Celine, Joyce, Areen, Lianne.
Van links naar rechts onder: Jip, Roos, Daniëlle, Lisa.

 

De band

Van links naar rechts boven: geluidsman Pieter, toetsenist Paul, drummer Erik (oud-lid), akoestisch gitarist Rik (oud-lid), drummer Bart.
Van links naar rechts onder: dirigent Marc, akoestisch gitarist Maartje.
Niet op de foto: elektrisch gitarist Ronald en bassist Thijs.