Jakob

Naam: Jakob
Geboortejaar: 1997
Taak binnen Romans Twelve: Tenor
Lid van Romans Twelve sinds: 2017

Even voorstellen:

Hoi!

Ik ben Jakob, 21 jaar en ik woon al m’n hele leven in Katwijk. 

In het dagelijks leven studeer ik Aviation Operations (Vliegtuigjes) aan de Hogeschool van Amsterdam en werk ik in het weekend bij Karwei. Verder ga ik in Hoofddorp naar de kerk; de Meerkerk, een mooie gemeente waar ik me thuis voel! Voor de rest verdoe ik mijn tijd graag met gitaar spelen en ben ik druk bezig met van alles en nog wat.

Hoe ben ik beland bij Romans Twelve?

In de Meerkerk ben ik al sinds 2016 actief in het muziekteam van de jongerenband. Om de drie weken mocht ik daar de band leiden en er zelf in mee spelen. Eigenlijk speelde ik veel vaker mee, omdat ik bijvoorbeeld voor iemand moest invallen of er gevraagd werd of ik in een andere band mee wilde spelen. Ik heb onwijs genoten van die periode!

Maar sinds het begin van het tweede jaar van mijn opleiding moest ik helaas een keuze maken tussen mijn opleiding en de hoeveelheid dat ik in de kerk actief was. Dit in verband met de oefenavond van de kerk die op donderdag vaak ongelukkig uitkwam. Toen heb ik helaas moeten kiezen voor mijn opleiding en heb ik gezegd dat ze me altijd kunnen vragen als het nodig is, dan kan ik kijken wat ik kan betekenen. Na een tijdje begon ik het te missen en ging ik op zoek naar een nieuwe invulling wat dichter bij huis was en ook op een dag waarop ik meer tijd had.

Zo kwam ik bij Romans Twelve terecht. Ik heb samen met Leanne en Willemijn op de middelbare school gezeten en had toen al gehoord dat zij op Romans Twelve zaten. Ik had Leanne toen een whatsappje gestuurd om te vragen op welke dagen er geoefend werd en of ik een keer kon komen kijken en ik ben blijven hangen! De oefenavond kwam goed uit en ik had het er goed naar m’n zin! Het zijn stuk voor stuk hele leuke mensen en de combinatie van geloof en zingen is heel mooi! 

Saamhorigheid

Toen ik bij Romans Twelve binnen kwam lopen, waren ze net begonnen met het kerstrepertoire. Daardoor duurde het wat langer voordat ik mee kon doen. Ik ken ondertussen het kerstrepertoire wel, maar de overige nummers niet. Ook kon ik me lastig aanpassen aan de liederen, omdat ik niet gewend ben om in een grote groep te zingen. Normaal zing ik wat ik wil en op de manier zoals ik het mooi vind klinken. Maar nu moet ik me aanpassen aan het koor en dat kostte mij wel wat tijd, omdat ik de liederen normaal anders zing. Het duurde daardoor wat langer voordat ikzelf mee wilde doen.

Maar afgelopen 22 april heb ik voor het eerst meegedaan in de Dorpskerk en dat was echt tof! Je voelde de saamhorigheid en er was ontzettend veel positieve energie. Ik kan ook echt genieten als ik iedereen hoor zingen. Het klinkt gewoon zo gaaf als we allemaal samen zingen! Dus ik hoop nog een tijdje bij Romans Twelve te blijven hangen!