Jeroen

Naam: Jeroen

Geboortejaar: 2001

Taak binnen Romans Twelve: Tenor, lief-en-leedcommissie

Lid van Romans Twelve sinds: 2016

Even voorstellen:

Hallo! Ik ben Jeroen en sinds een jaar zit ik bij Romans Twelve. Mijn broer Jasper zat er toen ook nog op. Het zingen bij Romans Twelve trok mij heel erg, want zo kan ik met mijn eigen hobby Jezus prijzen. Hiervoor heb ik jarenlang bij Romans Twelve Kids gezeten en daar was ik toen de enige oudere jongen.

Ik hou heel erg van muziek. Mijn kamer hangt vol met lp’s, vastgespijkerd aan de muur met onzichtbare spijkertjes. Ik heb platen uit de jaren ‘50, dat zijn de echte oude. Zo heb ik er zelfs eentje uit 1949, maar bijvoorbeeld ook Remembering the 40’s, Frank en Mirella, Cindy en Bert, echt van alles! Naast het zingen, ben ik ook bezig met gitaarspelen. Ik speel vooral akoestisch gitaar, maar daarnaast bespeel ik ook de elektrische gitaar en ukulele.

Het liefst zing ik rustige nummers, want daarbij heb je de tijd om te beseffen wat je nou eigenlijk zingt. Ook komt de tekst bij mij beter binnen als ik in het Engels zing. Daarom is One van The City Harmonic mijn favoriet uit het repertoire. Op een gegeven moment klinkt dat nummer wel wat harder, maar het tempo blijft rustig.

Samen

De karaoke-avonden van Romans Twelve zijn altijd erg leuk. Dat zijn avonden waarvoor we van tevoren liedjes voorbereiden die we dan aan de rest laten horen. Ik kan me daar altijd echt op verheugen! Op zo’n karaoke-avond smeed je een persoonlijke band met elkaar, wat heel belangrijk is voor een koor.

Zingen in Romans Twelve geeft me het gevoel dat je niet in je eentje staat, maar dat we met z’n allen één koor vormen en als groep in volle overtuiging God prijzen. We vullen elkaar aan. Koor en band kunnen niet zonder elkaar. Dat vind ik mooi aan Romans Twelve. Het is een manier om goed samen te zijn en samen iets te beleven. Daar draait het voor mij om bij Romans Twelve: het samenzijn, samen zingen, samen beleven en samen God prijzen.