Romans Twelve Recap: Kerstnachtdienst

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig optreden. Dat vinden we ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n optreden eigenlijk in z’n werk? Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer neemt Corniels jullie mee in zijn beleving van de Kerstnachtdienst in de Vredeskerk op 24 december 2017.

Het was Kerstavond 2017. Vanaf een uur of 21:30 stroomde de kerk vol met vrienden en familie van het koor. Maar ook de vaste kerkgangers van de Vredeskerk kwamen binnen, samen met mensen die uit traditie naar de kerk gaan op deze avond. Tegen de tijd dat het 22:00 was, zat de kerk bomvol. Zelfs in de opengestelde bijzaal hadden mensen een plekje weten te bemachtigen.

The most wonderful time of the year

Voor mij persoonlijk was het een bijzondere avond. Het was namelijk mijn laatste optreden met Romans Twelve na bijna elf trouwe dienstjaren. Omdat het mijn laatste avond was, had ik natuurlijk zoveel mogelijk vrienden en familie uitgenodigd om dit memorabele moment mee te beleven. En ze kwamen hoor! Onder andere moeders die hier en daar een traantje weg pinkte, een trotse broer en zus, de kapster, oud-gedienden, en ga zo maar door. Maar genoeg over mij.

De maand december wordt vaak niet voor niets ‘the most wonderful time of the year’ genoemd. De straten zijn verlicht, de boom wordt opgetuigd, cadeaus worden massaal ingeslagen voor onder de boom. Steeds vaker loopt de kerstman door de winkelstraten, er wordt uitgepakt met lekker eten, een kerstborrel hier, kerstborrel daar… Het lijkt allemaal één groot sprookje, maar is dit het eigenlijk wel? En lijkt de wereld niet steeds vaker uit het oog te verliezen waar het werkelijk om draait? Hoe groot ook is het contrast met de Here Jezus, die klein en teer en zonder al deze poespas naar de aarde kwam.

Lichtje 

‘Kerst, maak er geen sprookje van’ was dan ook het thema van de dienst. Voor heel veel mensen is Kerst ook helemaal geen sprookje. Bijvoorbeeld wanneer je door armoede met moeite een kerstmenu kan fabriceren. Of wanneer je een geliefde moet missen, of als je eenzaam bent.

Laten wij als christenen daarom deze tijd benutten om ons lichtje te laten schijnen in een wereld waar het zo donker is. En bovenal ook zodat we ons om elkaar bekommeren. Ik heb wel eens in een dienst gehoord dat Kerst de enige tijd is dat de naam van de Here Jezus door de winkelstraten galmt vanwege alle kerstliedjes. Wat een kans voor ons om te vertellen waar Kerst nou werkelijk om draait! 

Graag wens ik een ieder die dit leest een mooi 2018 toe! Ik kijk ernaar uit om volgend jaar als luisteraar te gaan genieten van Romans Twelve. Het was voor mij een waar genoegen om al deze jaren onderdeel uit te mogen maken van het koor. Ik wens ze dan ook het allerbeste toe voor de toekomst.

Drop the Mic, Corniels out