Marco

Naam: Marco
Geboortejaar: 1990
Taak binnen Romans Twelve: Tenor
Lid van Romans Twelve sinds: Juli 2018 

Even voorstellen:

Hallo allemaal!

Mijn naam is Marco en zing als tenor bij Romans twelve. Sinds dit nieuwe jaar zing ik mee bij de repetities en mag ik mezelf eindelijk een Roman noemen in de groep.

Sinds december vorig jaar werk ik bij de GVB als technicus energie en ik doe dat met veel plezier en gedrevenheid. Het is een baan met veel verantwoordelijkheid voor de Amsterdamse burgers en mezelf.

Verder ben ik lid bij een stichting die Oekroe heet. Deze stichting is speciaal gericht op de kinderen in Oekraïne (de nieuwe generatie die het land zal dienen). We organiseren elk jaar kampen in het hoogseizoen voor zo’n 180 kinderen met wie we 2,5 week allemaal activiteiten doen. Op die manier leren vele de Heere Jezus kennen.

Moment of truth

Tja, hoe ben ik zo dan bij Romans Twelve gekomen? Voor Romans Twelve heb ik zes jaar op een reformatorisch koor gezeten, maar dit stopte acuut eind 2017. Ik vond het echt verschrikkelijk om niet meer te kunnen zingen voor God en mensen te kunnen raken…….. En dan moet je gaan zoeken naar een ander koor.

Een paar maanden geleden had ik een 4YOUth-dienst bezocht waarin Romans Twelve de muziek verzorgde. Op dat moment werd ik erg ontroerd en raakte dit mij heel diep. Mijn gedachte was ook: ‘Bij dit koor wil ik ook!’.

En dan vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het is iets heel anders, maar wat geniet ik van deze verandering die God mij gegeven heeft. Met elkaar stukjes overdenken voor het zingen en dan hardop bidden voor elkaar en anderen. Ik vind er rust als ik rondom ze sta en wij de Drieëenheid alle lof, aanbidding dankbaarheid en waarheid toezingen.

Toekomstige luisteraars

Mijn gevoel zegt mij dat ik hier op mijn plaats ben. Daarmee wil ik alles geven wat ik heb om jullie emoties en de stem van Gods waarheid te laten spreken bij het horen wat ik voel tijdens het zingen.

En wat ik al eerder heb geschreven, het is een prachtig koor om op te zitten. Zo wil ik mijn steentje bijdragen en de plaats die God mij gegeven heeft, gebruiken om te mogen dienen.