Nicole

Naam: Nicole

Geboortejaar: 1992

Taak binnen Romans Twelve: Sopraan, voorzitter en webredactie

Lid van Romans Twelve sinds: Mei 2009

Even voorstellen:

Om maar direct met een cliché te beginnen: van kleins af aan ben ik al dol op zingen. Ook al kon ik pas praten vanaf m’n derde, het zingen volgde vrij snel. Zo blèrde ik als klein meisje altijd al mee met de kinder-CD’s van Elly & Rikkert en Prinsen & Prinsessen. Tegelijkertijd liep ik ook nog eens druk trommelend door het huis. Nu heb ik die trommel toch maar aan de wilgen gehangen, maar zingen…dat heb ik nooit losgelaten.

 Iedere dag ben ik er wel mee bezig, onder andere in de auto. Ik rij namelijk vier dagen in de week op en neer naar Hilversum, omdat ik werk als journalist bij de Evangelische Omroep. Ik ben dol op alles wat met media te maken heeft en daar heb ik dus ook nog eens mijn beroep van kunnen maken, hoe leuk is dat?! 

Vuurrood

Maar, dit stukje gaat natuurlijk vooral over Romans Twelve. In het begin van mijn tienerjaren had ik het koor een paar keer zien optreden en het leek me stiekem toch wel erg leuk om daarbij te horen. Via via wist ik me op de wachtlijst te wurmen en het was zover: ik mocht auditie doen!

Nadat ik deze auditie verliet met een vuurrood hoofd (waar ik overigens sowieso niet heel veel moeite voor hoef te doen), kreeg ik te horen dat ik was toegelaten! En het feit dat ik nu al sinds 2009 deel uitmaak van het koor, zegt denk ik wel genoeg over hoe leuk ik het vind.

Het is zo enorm bijzonder om deel uit te mogen maken van een koor en band waar zoveel jonge, enthousiaste mensen bij zitten die een bewuste keuze maken om zich in te zetten voor God. En als ik me dan bedenk dat het koor al sinds 1996 actief is, word ik daar iedere keer opnieuw intens blij van.

Wie is de Mol?

Ik heb in al die jaren ook al zoveel mooie dingen mogen beleven. Zo zijn er meerdere Romans Twelve-bruiloften geweest, die stuk voor stuk geweldige feestjes opleverden. De teambuildingsdag in Wie is de Mol?-stijl was ook een absoluut hoogtepunt, zeker als je een enorme fan bent van dat televisie-programma zoals ik. Maar eerlijk is eerlijk, bovenaan staat toch wel het jubileumconcert. Wat een feest was dat!

Naast het zingen, ben ik nu ook al enkele jaren actief in het bestuur. De secretarisfunctie was vrij gekomen en als ik hier niet voor was benaderd door het toenmalige bestuur, had ik de stap waarschijnlijk zelf niet gezet om me kandidaat te stellen. Als ik daar op terug kijk, vind ik het heel fijn dat Romans Twelve mij de kans heeft geboden om mezelf ook op dit vlak te ontwikkelen. Ik vind het namelijk enorm leuk om actief mee te denken over bestuurlijke zaken en de toekomst van Romans Twelve. Na een paar jaar secretaris te zijn geweest, ben ik nu zelfs voorzitter. Dat had ik nooit gedacht toen ik me aansloot bij het koor. En het is zo mooi dat je niks in je eentje hoeft te doen, je doet alles met elkaar!

Dat is ook direct wat Romans Twelve voor mij zo uniek maakt. We zijn geen afzonderlijke eilandjes, maar we doen het samen. Geef mij absoluut geen gitaar in handen, want dan rennen mensen de kerk uit. Maar ik ben dan zo blij dat er anderen zijn die wel dat talent hebben gekregen en dit talent ook nog eens willen inzetten. We delen met elkaar dezelfde muzikale passie en hebben hetzelfde doel: onze Hemelse Vader danken voor wie Hij is. Kortom, ik ben van plan nog flink wat jaartjes te blijven: mij krijgen ze niet weg voor m’n dertigste!