Romans Twelve Recap: Dorpskerk, Katwijk

Als gospelkoor en -band mogen we regelmatig diensten begeleiden. Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen bij zo’n dienst. Deze keer is dat Rosalie, voor wie de dienst in de Dorpskerk van 22 april wel heel bijzonder was, maar wel een beetje verdrietig. Lees hier waarom.

Afgelopen zondagavond hebben we met het koor opgetreden in de Dorpskerk in Katwijk. Voor mij was dit persoonlijk een bijzondere dienst, omdat het de laatste keer was dat ik meedeed met het koor. Ik heb er in totaal vier jaar opgezeten en een hele mooie tijd gehad. Nu ga ik even vertellen over de dienst.

Als eerst gingen we alles opbouwen en zelfs dat vind ik al leuk om te doen. Het is leuk dat we zo goed met elkaar samenwerken tijdens het opbouwen, zodat het uiteindelijk een mooi geheel wordt.

De dienst begon en het werd al meteen een feest in de kerk door het eerste lied dat we zongen: Son of Man. Wat een gaaf nummer met wat trompetten erbij! En verder zongen we nog meer mooie liederen, zoals Een nieuwe dag, Wij geloven en Mijn Verlosser leeft. De mensen die in de dienst zaten, klapten vaak mee met de liederen.

De spreker van de dienst was Jac Jongejan en het thema van de dienst was: “Hoelang hebben we nog?” Hij stelde nog een vraag aan het begin van de preek: zou het jouw leven hier en nu veranderen als je weet wanneer de eindtijd is? Dat is een vraag waar je zelf over kunt nadenken.

Waakzaam

Alles wat in de wereld gebeuren gaat is voorspeld door Jezus en Hij weet de datum van de terugkomst. We kunnen niet berekenen wanneer dit gebeurt, maar er wel rekening mee houden. Wees waakzaam en wees erop voorbereid, want Hij komt als de dief in de nacht.

Aan het einde van de dienst ruimden we eerst alles weer op en daarna gingen we met z’n allen danken, zodat we deze dienst met elkaar konden eindigen als koor. We stonden in een kring en omdat dit mijn laatste optreden was met Romans Twelve, moest ik als ”traditie”  in het midden staan en toen gaven zij mij een hele dikke knuffel! Wat mooi dat die verbondenheid bij het koor zo groot is!