Recap: Julianakerk Sassenheim

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Dat vinden we ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n dienst eigenlijk in z’n werk? En wat maakt een dienst bijzonder? Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer deelt drummer Bart zijn ervaring van de dienst in de Julianakerk op zondag 5 november 2017.

 

Een dienst begeleiden in Sassenheim! Waren jullie daar al eens geweest met Romans Twelve?

Nee. Ik ben er zelf wel eens eerder geweest, maar van de meeste mensen hoorde ik dat ze er nog nooit waren geweest. Het was dus weer eens een nieuwe kerk voor ons om te spelen. 

Speelt dat dan anders?

Meestal speel je wel elke keer in een andere kerk. En als je op een nieuwe plek speelt, weet je niet wat je kunt verwachten. Daarom hebben we altijd een soundcheck van tevoren waarin we dus kunnen waarnemen hoe de akoestiek is en hoe we daarop kunnen inspelen.

Wat vond je van deze dienst?

Het was wel opmerkelijk dat er nu ook een organist was en dat we daarmee afwisselden. Dat was wel bijzonder. Voor ons was het ook weer een nieuwe opzet van de dienst. En we hebben ons nieuwe nummer Son of Man voor het eerst uitgevoerd!

Kun je wat vertellen over dat nieuwe nummer?

Son of Man is een wat meer poppy nummer. Het leuke bij dit nummer is dat er ook blaasinstrumenten in te horen zijn. Wij hebben het dus ook uitgevoerd met een trompet en een saxofoon. Dit geeft een mooie extra dimensie aan het nummer.

Wat was het voor een dienst?

Het was een Teylingerbrede kerkdienst. Dat wil zeggen dat Sassenheim deze dienst samen deed met Warmond en Voorhout. Het thema was Wie helpt wie?  De dienst stond ook in het teken van een goed doel: Hart voor Haiti. Over het algemeen ging het over het helpen van de minsten, zoals staat beschreven in Mattheus 25.

Wat neem je mee uit deze dienst?

Al m’n spullen. Nee maar even serieus: dat we weer een nieuwe kerk hebben gezien en dat we weer nieuwe mensen kennis hebben laten maken met onze manier van evangeliseren. En op Facebook hebben we ook meerdere enthousiaste reacties binnen gekregen. De volgende dienst staat al weer in het teken van Kerst, dus daar gaan we de komende tijd weer hard mee aan de slag!

Luister hier de dienst terug!