Romans Twelve Recap: Kerstoptredens

Als gospelkoor en -band mogen we regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Zo ook in de weken voor kerst. Lees hier hoe Marije (sopraan) de diensten beleefde.

Kerst is voor iedereen een bijzondere tijd van het jaar. Al maanden is het “All I Want For Christmas is You” van Mariah Carey niet van de radio weg te denken en iedereen kijkt uit naar het moment dat de kerstboom opgetuigd kan worden. Ook de leden van Romans Twelve kunnen vaak niet wachten op Kerst. Het betekent namelijk dat we ons kerstrepertoire weer af mogen stoffen en dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheid om een nieuw kerstnummer in te studeren.

In deze tijd vol verwachting is het soms makkelijk om door de knipperende kerstverlichting niet meer te zien waar Kerst echt om draait: het kleine kindje Jezus is naar de aarde toegekomen om voor ons de weg vrij te banen. Voor ons is er geen betere manier om van dit grote nieuws te getuigen dan door het maken van muziek wanneer we verschillende afdelingen in Overduin langs gaan of door het zingen op de XL Kerstkoopavond in Zeezijde Katwijk. We voelen ons daarnaast enorm gezegend dat we in de afgelopen dagen drie verschillende kerstdiensten hebben mogen begeleiden.

Heerhugowaard

Op zaterdag 22 december 2018 mochten wij het seniorenkerstfeest in Heerhugowaard begeleiden. Vorig jaar waren we hier ook aanwezig en hebben we ontzettend genoten van de gastvrijheid van Kees en Tineke Arendse. Ook dit jaar werden we weer met open armen ontvangen en hebben we – naast het zingen – mogen genieten van een heerlijk kerstdiner. Wat is het bijzonder om samen met deze leuke mensen het kerstfeest in Heerhugowaard in te luiden.

Boeketdienst

Zondag 23 december 2018 stond de kerstboeketdienst in de Immanuëlkerk, Rijnsburg op het programma. Wat een prachtige dienst was dit onder de leiding van ds. Arenda Haasnoot en dienstleider Peter Ravensbergen. Door samen na te denken over één van de zeven barmhartigheden – het verzorgen van de zieken – en het zingen van Opwekking 798: Houd Vol, was dit een hele fijne dienst om nog lang over na te denken.

Vredeskerk

Als kers op de taart mochten we op 24 december 2018 ook de kerstnachtdienst in de Vredeskerk begeleiden. Samen met ds. Cornelie Vreugdenhil werd er nagedacht over het thema “Geen plaats!” en stonden we stil bij alle christenen voor wie er in deze wereld door vervolging soms geen plaats lijkt te zijn. Net als dat er voor het kindje Jezus geen plaats was in deze stal, is het niet voor alle christenen vanzelfsprekend dat zij op kerstnacht naar de kerk kunnen gaan om hun geloof in alle openheid te belijden.

Na deze gezellige kerstdrukte, kijken wij uit naar wat het jaar 2019 ons mag gaan brengen. Onze eerste optredens staan alweer voor de deur en kan u in onze agenda zien. We hopen jullie ook in 2019 weer heel vaak te mogen zien om samen met jullie in Gods liefde te mogen delen!

He rules the world with truth and grace,
And makes the nations prove:
The glories of His righteousness,
And wonders of His love, and wonders of His love,
And wonders, wonders of His love!