Romans Twelve Recap: Paasdiensten Christelijke Opleidingsschool

Als gospelkoor Romans Twelve mogen wij regelmatig optreden. Dat vinden we ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n optreden eigenlijk in z’n werk? Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer neemt dirigent Marc jullie mee naar de twee kinderpaasdiensten van de Christelijke Opleidingsschool op zondag 25 maart 2018 in Tripodia. 

Zondag 25 maart was het zover. We mochten twee kinderpaasdiensten muzikaal begeleiden samen met de Zandtovenaar. Twee tot de nok toe gevulde zalen met kinderen en ouders van de Christelijke Opleidingsschool in Katwijk.

Deze keer hadden we minder tijd om alles op te bouwen, omdat ’s ochtends de Baptistengemeente zijn dienst had tot een uur of half 12 en de kinderdienst om 13:15 uur begon. We moesten dus flink de vaart erachter zetten. Pieter, onze geluidsman, is altijd vol overgave bezig om de boel voor mekaar te krijgen en ondanks dat we nu een halfuur minder hadden, liep het gesmeerd.

Speciaal voor kinderen

De dienst begon met een opening door Blondi, directrice van de Christelijke Opleidingsschool en één van de dienstleiders, waarna wij met het koor een leuk samenzanglied zongen. Vaak hebben we tijdens een dienst een mix tussen nummers uit ons eigen repertoire en een paar nummers buiten het repertoire. Doordat dit een kinderdienst was, kwamen er nu vrolijke, opgewekte kinderliederen in voor. Een voorbeeld daarvan is Kinderopwekking 237 Weet je’t al. Een lied over Jezus’ opstanding met reggae- en Jamaicaanse dans-invloeden.

Na het zingen werd door Jan de Boer, de andere dienstleider, verteld wat kinderen vonden van Pasen. Heel mooi om te horen hoe puur kinderen Pasen beleven. Zo had één kind bijvoorbeeld gezegd dat de straf die Jezus kreeg veel te zwaar was en een ander zei dat Judas Jezus niet voor geld had mogen verraden. Weer een ander kind vond het heel bijzonder wat Jezus voor ons had gedaan.

Bijzondere momenten

Na een kinderlied en het lied God maakt vrij kwam de Zandkunstenaar. Het beeld dat mij echt is bijgebleven is een close-up van Jezus aan het kruis. Je ziet de pijn in Zijn gezicht en Zijn rechterhand tegen het hout genageld. Dat kwam wel even binnen. Ik besef vaak niet hoe diep zijn lijden voor ons is geweest. Het is goed om op deze manier het verhaal tot je te laten spreken. Na de Zandkunstenaar zongen we het lied Wij vieren feest, een lied om de handen bij uit de mouwen te steken. Een aantal kinderen waren al begonnen met klappen, dus ik maakte een gebaar om iedereen aan het klappen te krijgen. Leuk, zo’n spontaan moment.

Wat ik ook grappig vond, was dat zowel in de eerste als de tweede dienst Zandkunstenaar Gert van der Vijver werd bedankt met een applaus. Terwijl iedereen dacht dat hij óf rustig in de kleedkamer zat, óf al onderweg was naar een volgend optreden, verraste hij ons door ineens uit de coulissen te springen om een dankbare buiging te maken. Het waren twee mooie diensten. Op naar Pasen!

 

Foto’s door Marcel van Rhijn. Klik hier meer foto’s.