Romans Twelve Recap: Paasdienst Kaleb, Warmond

Als gospelkoor mogen we regelmatig diensten begeleiden. Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer neemt geluidsman Pieter jullie mee naar de Paasdienst van Eerste Paasdag 2018 bij Baptistengemeente Kaleb, Warmond.

Hij is waarlijk opgestaan!

Op zondag 1 april 2018, vroeg uit de veren. Het koor Romans Twelve mocht onderdeel uitmaken van de paasdienst die in Warmond werd gehouden bij de gemeente Kaleb. Er was een uitgebreid ontbijt waaraan iedereen mocht aanschuiven.

De dienst begon en het verhaal over Pasen werd verteld. Eerst een overdenking voor de kinderen en daarna voor de volwassenen. Tijdens de dienst zongen we samen met de gemeente, Mijn verlosser leeft en Wij vieren Feest, omdat Jezus weer leeft. De kinderen zongen uit volle borst mee.

Door de liederen en de overdenking wordt je aan het denken gezet. Opeens hoor ik naast mij:

“Papa, waarom doen veel mensen kun handen in de lucht?”
Ja, daar sta je dan. Voor iedereen heeft dit weer een andere betekenis.
“Dat is om God met heel je hart te loven en te prijzen om Hem te aanbidden. Iedereen doet dat op zijn eigen manier.”

Als Romans Twelve mochten we echt samen met de gemeente de dienst beleven, waar ik enorm van geniet. De band had tijdens de collecte een nummer ingezet dat tijdens een jamsessie was ontstaan. Je kon van de gezichten aflezen dat de band in zijn element was en genoot van het muzikale spel.

Tweede Paasdag was ik samen met mijn kinderen een paasfilm aan het kijken.
“Weet je, papa, het is wel goed dat Jezus is gestorven en weer is opgestaan.”
“Hoe bedoel je?”
“Nou, daarom hebben wij nu een gelukkig leven!”
Ja, dat is even een dubbele boodschap.

Lieve God. Ik geloof dat Jezus Uw Zoon is. Dank u dat Jezus aan het kruis is gestorven. Wilt u ons vergeven wat verkeerd is en help ons om zo te worden zoals u ons bedoeld heeft. God zal altijd van ons houden, je vergeven en altijd bij je zijn. Bent u nieuwsgierig, bid, lees in de bijbel. Het is goed om met je ervaringen met elkaar in gesprek te gaan, zo leer je elkaar en Jezus kennen.

WE BELIEVE