Romans Twelve Recap: 4YOUth Ichthuskerk

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Dat vinden we natuurlijk ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n dienst eigenlijk in z’n werk? En wat maakt een dienst bijzonder? Door middel van verhalen van verschillende personen willen wij onze persoonlijke ervaringen met jullie delen. Deze keer neemt Pieter (geluidsman) jullie mee in zijn beleving naar aanleiding van de 4YOUth-dienst van zondag 9 juli 2017 in de Ichthuskerk in Katwijk. Veel leesplezier!


Twee uur voor de dienst was het koor aanwezig. De deuren van de Ichthuskerk stonden al open en de koster was druk met de voorbereidingen voor de kerkdienst. Ik ging met de band snel alles aansluiten en het koor ging de stemmen warm zingen. Dit moest allemaal snel, omdat we voor de dienst voor Natan zouden zingen. Hij heeft een vorm van autisme en zijn favoriete lied is ‘Come now is the time’. Twee jaar terug hadden we voorafgaand aan de dienst dit nummer voor hem en zijn ouders gezongen, en dat maakte toen ook al veel indruk op iedereen. Nu kwam bij mij de zin ‘Come, just as you are, to worship’ wel even binnen. Het slaat echt de spijker op zijn kop. Iedereen beleeft een lied of kerkdienst op zijn eigen manier en je hoeft je niet anders voor te doen, want we zijn allemaal uniek. 

Opzij, opzij, opzij

De schriftlezing tijdens de kerkdienst kwam uit Mattheus 6: 25-33 (NBV). Maak je geen zorgen over jezelf. Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 
Als je heel de tekst leest staat er nogal wat en het is zo actueel. Is dit zomaar toeval? Ik denk het niet. Nu mochten we over deze tekst gaan nadenken samen met ds J.B. Alblas, met als thema: ‘Opzij, opzij, opzij.’

Wat een thema net aan het begin van de vakantie! Wat hebben we een haast en wat moet er veel. Even Facebook, Instagram en WhatsApp checken. Mensen zijn hier zoveel tijd aan kwijt. We kunnen ons zo druk maken als iemand net wat later op een bericht reageert. Wat is onze virtuele identiteit en wat is de werkelijkheid? Kennen we onze vrienden wel? En delen we onze gevoelens of blijft de vriendschap oppervlakkig? Zetten we vrienden opzij met de gedachte: een andere keer misschien…? 

Rust

In de kerk wil je iets leren en hoe kom je er nu achter hoe je gelooft? Je kunt God geen WhatsApp-bericht sturen. Hij wil er voor je zijn, maar gun jezelf de tijd en de rust…….. want in de haast zul je Hem niet vinden. 
Neem de tijd voor het luisteren van een lied of het lezen van de Bijbel of een dagboek. God heeft allang voor jou gekozen. Zet God niet opzij, maar laat Hem voor. Dan krijg je rust en zal Hij je bijstaan in je geloof. 

Dit zijn de woorden waar je na de dienst over nadenkt zo in alle rust. Die woorden mag je meenemen naar huis, je werk of op je vakantie. Ik heb genoten van de 4YOUth-dienst en de mooie liederen die zijn gezongen.