Romans Twelve Recap: Jeugddienst Immanuëlkerk

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Dat vinden we ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n dienst eigenlijk in z’n werk? En wat maakt een dienst bijzonder? Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer neemt Willemijn (sopraan) jullie mee in haar beleving naar aanleiding van de jeugdboeketdienst van zondag 10 september 2017 in de Immanuëlkerk in Katwijk.

Na een heerlijke vakantie was het afgelopen zondag weer zover: de eerste dienst van het nieuwe seizoen! En wat was het een goed begin! Ik was zelfs op tijd in de kerk, wat voor mij een heel bijzondere prestatie is.

We mochten deze keer de muziek verzorgen in de Boeketdienst in Rijnsburg. De spreker van deze avond was Tiemen Westerduin.

Scherpe woorden

Geloof jij in de hel? Dat was de eerste vraag die door de kerk klonk. Het was een dienst die in het teken stond van het pittige onderwerp ‘verloren gaan’. Hoe zit het nou als je het verkeerde pad bewandelt en wat zegt de Bijbel daar nu precies over?

We proberen dat thema vaak te vermijden, omdat het confronterend is. Alleen is het wel de realiteit waar we rekening mee moeten houden.

Met het oog op behoud

Uiteindelijk heeft Tiemen hier een hele bemoedigende uitleg over kunnen geven. Als Jezus het over de hel had, kwam in de tekst daarna meteen de verlossing aan bod. Tiemen zette vanuit de teksten een aantal uitnodigingen op een rijtje:

  • Leef koninklijk: zorg voor de armen, de zieken, de eenzamen en gevangenen.
  • Leef vanuit Gods kracht: verkondig, genees en bevrijd.
  • Wees niet bang: Je bent veel waard in zijn ogen!
  • Geloof in Jezus: Hij heeft het volbracht.

Jezus is uit op ons behoud, daarom is hij scherp tegen ons. Tiemen sloot de dienst af met een uitnodiging. We mochten de keuze maken om de redding van Jezus aan te nemen en te gaan leven als een kind van de Vader. Iedereen moest zijn ogen dicht doen, maar het was mooi om te horen dat zo veel mensen op gingen staan als teken dat zij dit aannamen.

Die scherpe woorden zijn dus voor ons behoud. Ze hebben als doel dat je een nieuw leven gaat leiden. Leef het leven dat betekenis heeft tot in de eeuwigheid. Niet voor de dingen die voorbijgaan. Als wij Jezus aannemen, hebben wij het recht om als kind van de Vader te leven! Zoek het maar op in Johannes 1. Nu leven als een kind van Hem!