Romans Twelve Recap: Jeugddienst in de Voorhof, Rijnsburg

Als gospelkoor en -band mogen we regelmatig diensten begeleiden. Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen bij zo’n dienst. Deze keer is dat Celine, die in de jeugddienst in de Voorhof van 14 oktober  solo zong bij een nieuw nummer in ons repertoire. Lees hier hoe zij de dienst beleefde.

Hi allemaal! Leuk dat jullie dit lezen! Ik neem jullie mee naar afgelopen zondag, waar wij een dienst muzikaal mochten begeleiden in de Voorhof in Rijnsburg.

Het was een vroege ochtend, want om 9:30 uur begon de dienst, wat betekent dat wij als koor en band om 7:30 uur fris en fruitig aanwezig moeten zijn om alles op te bouwen en te soundchecken. Nadat het meeste is opgebouwd, gaat het koor inzingen, altijd belangrijk om even de stem op te warmen. Daarna beginnen we met z’n allen met gebed en vragen we om Zijn zegen over de dienst.

Nieuwe nummers

Deze dienst hadden we twee nieuwe nummers namelijk: O Come to the Altar van Elevation Worship en Jesus Is van Brooklyn Tabernacle Choir. Met Jesus Is begonnen we de dienst, gelijk een heerlijk black gospel nummer. Persoonlijk was ik wat gespannen omdat ik die afgelopen vrijdag spontaan auditie had gedaan voor dit nummer en ik ook de solo gekregen had! Het was dus wat kort erop, maar toen we eenmaal waren begonnen met het nummer was het top. De sfeer was gezet! Als toegift deden weer dit nummer waarbij de mensen lekker meededen! Dat zien we graag, samen God aanbidden.

Undercover

Het thema van de dienst was: “undercover christen” en de spreekster was Dorine Sommer. Dorine wist hier heel mooi over te vertellen.

Stel je zit op je werk of op school en je collega’s of klasgenoten beginnen over christenen, hoe stom het wel niet is of dat ze het christelijk geloof helemaal afkraken… En als ze dan ineens zeggen: “Hé jij! Jij gaat toch ook naar de kerk? Jij bent toch ook christen?” Hoe reageer je dan? Blijf je een undercover christen en mompel je het weg of reageer je enthousiast dat je inderdaad christen bent?

In zo’n situatie zat Petrus ook, de haan kraaide toen Petrus Jezus drie keer had verloochend en had gedaan alsof hij Jezus niet kende. Toch wil Jezus niets liever dan Petrus gebruiken in zijn koninkrijk. Drie keer vroeg Jezus aan Petrus of hij van hem hield en of hij zijn schapen wilde weiden terwijl Petrus daarvoor nog had gedaan alsof hij Jezus niet kende (Johannes 21 vers 15-19). Jezus roept ons op om te vertellen over Hem, je niet voor Hem te schamen en je in te zetten voor zijn koninkrijk. Hoe moeilijk dit soms misschien voor jou kan zijn, je mag weten dat God je wil helpen en altijd met Zijn armen wijd open staat te wachten totdat jij bij Hem komt.

 

Liefs, Celine

(Alt Romans Twelve)