Romans Twelve Recap: Sing-in

Als Romans Twelve mogen wij regelmatig optreden. Dat vinden we ongelofelijk gaaf om te doen! Maar hoe gaat zo’n optreden eigenlijk in z’n werk? Iedere keer deelt iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen. Deze keer neemt Paul jullie mee in zijn beleving van de Sing-in op het Scum-terrein op oudejaarsdag. Dit was tevens Pauls laatste optreden bij Romans Twelve!

Zoals ik al in het voorjaar van 2017 had besloten en gedeeld, was zondag 31 december 2017 het moment toch echt daar. Jaja, op de allerlaatste dag van het jaar. Wel grappig, want ik had aangegeven eind 2017 te gaan stoppen. Het laatste optreden van 2017 was lange tijd de Kerstnachtdienst in de Vredeskerk. Mooi moment natuurlijk om met een knallend kerstoptreden af te sluiten. Maar, op het laatste moment is er nog een Sing-In aan toegevoegd en wel op de allerlaatste dag van het jaar! Nog niet eerder meegemaakt in mijn carrière bij Romans Twelve, maar goed… dan spelen we die toch ook nog! 🙂

Dit hield wel in dat we in één week de omschakeling mochten maken van kerstrepertoire naar een lijst van ruim 15 nummers ‘regulier repertoire’. Maar dit is allemaal gelukt. Over de Sing-In straks meer..

Nog even over mijn laatste optreden. Ja, heel gek, ik kan niet anders zeggen. Natuurlijk probeer ik er al vele maanden naar toe te leven en ik heb het besluit ook zelf genomen, maar als het dan zo ver is… Je sluit wel ‘even’ een periode van 21 jaar af bij dit fantastische koor. Kerstnacht voelde al als afsluiting, maar nog wel met de gedachte: ”Het is nog niet helemaal klaar”. De allerlaatste dag van het jaar was het dan echt zo ver. Het laatste nummer, de laatste keer opruimen (ach, niet alles is even vervelend om niet meer te doen) en dan gaat iedereen zijn eigen weg en is het echt voorbij… Met een dubbel gevoel neem ik afscheid. Ik ga het spelen in deze fantastische band heel erg missen, evenals het koor, de optredens en de mooie tijd met elkaar. Ik kijk op mijn tijd bij Romans Twelve met een enorm warm en dankbaar gevoel terug! Tegelijk ontstaat er ook weer nieuwe vrije tijd en ben ik ervan overtuigd dat er mooie andere dingen op mijn pad zullen komen.

Goed, nu echt genoeg over mij, want mij is ook gevraagd te schrijven over het optreden van 31 december.

Sing-in Scum, 31 december 2017

Op een regenachtige laatste dag van het jaar was er de gelegenheid om in de feesttent op het Scum-terrein een sing-in te houden. Dit is vanuit Romans Twelve met beide handen aangepakt en georganiseerd. Mooi om zo aan het eind van het jaar God te loven en prijzen om Zijn grootheid en liefde. Toch was ik ook wel benieuwd hoeveel mensen naar de tent zouden komen voor deze sing-in. Als ik het moet inschatten waren er zeker 200 tot 300 man naar de tent toegekomen. Super mooi! We hebben ervoor gekozen om veel bekendere liederen te zingen, zodat we die middag echt met elkaar konden lofprijzen. Om dit te benadrukken stond het koor ook vóór het podium, oftewel tussen de mensen die de sing-in bezochten. We mogen terugkijken op een prachtige middag!

Dit optreden was voor mij het laatste, maar voor Yaël het allereerste. Yaël is de maanden november en december een aantal keer komen kijken bij Romans Twelve om te zien of zij mij als toetsenist op zou willen gaan volgen. Het kijken werd uiteindelijk meespelen en na een apart oefenmoment met de band zou Yaël dit optreden ook drie liederen voor haar rekening nemen. En dat heeft ze toch maar even gedaan! En zo draag ik het stokje gerust en dankbaar over aan Yaël. Ik hoop dat zij net zo mag gaan genieten van het muziekmaken binnen dit koor als ik al die tijd heb mogen doen. Veel plezier en zegen!