Romans Twelve Recap: Jeugddienst Vredeskerk 3 november

Als gospelkoor en -band mogen we regelmatig diensten muzikaal begeleiden. Zo ook de jeugddienst in de Vredeskerk  te Katwijk van 3 november. Gitarist Maartje neemt je mee terug naar deze dienst.

Jeugddienst in de Vredeskerk, een bekende plek voor ons als koor en band. Dat maakt de voorbereidingen voor de dienst een stuk makkelijker, vooral ook voor geluidsman Pieter, die weet waar hij aan toe is. Wat deze keer wel de voorbereidingen ietsje bemoeilijkte, was dat sommige bandleden veel repetities hadden gemist. Tja, soms heb je van die periodes dat iedereen om je heen trouwt en je dus elke vrijdagavond een bruiloftsfeest hebt! (Toch Ronald?) Doe er ook nog een last-minute instrumentenwissel bij (ik ging bas spelen in plaats van akoestische gitaar) en de verrassing is compleet!

You Say

Het leuke is dat volgens mij bijna niemand dit doorheeft. Het is mooi om te merken dat we als band in de laatste drie jaar (voor pianist Yaël nog maar twee jaar) zo op elkaar ingespeeld zijn. Het scheelt ook wel dat de ‘titelsong’ van deze jeugddienst voor de band vrij eenvoudig was en het koor alle body verzorgde.

You Say van Lauren Daigle (de achternaam blijkt voor sommigen lastig uit te spreken) werd namelijk enorm mooi vertolkt door Areen. Als dan halverwege het koor mee gaat doen en de meerstemmigheid weerklinkt, ben ik toch wel trots op dirigent Marc die dit allemaal voor elkaar heeft gekregen.

Brandweerman

In het refrein van You Say zingen we onder andere: You say I am strong, when I think I am weak, U zegt dat ik sterk ben, als ik mezelf zwak vind, en deze tekst komt rechtstreeks uit de Bijbel: 2 Korintiërs 12. Vooral voor de jeugd en jongeren moet het enorm aan hebben gesproken wat dominee Jaap van der Windt uitlegde: je onzekerheid is onterecht.

Als je je zwak voelt, ben je juist sterk. Het maakt niet uit of je baalt of straalt. En aan de kinderen die naar de kindernevendienst gingen, vertelde hij een gelijkenis. Stel je gaat iemand redden uit een brandend huis en je komt de slaapkamer in en ziet iemand zitten. Zou je dan zeggen: “Nee, te knap! Deze kan ik niet redden!”? Natuurlijk niet! Zo zongen we ook het bekende kinderlied:

Ben je groot of ben je klein
of ergens tussenin;
God houdt van jou!
Ben je dik of ben je dun
of ben je blank of bruin;
God houdt van jou!

Meedansen

Tijdens de collecte speelden we het hippe My Feet Are On The Rock  van de band I Am They. En we mochten de dienst afsluiten met het immer swingende Jesus Is van het Brooklyn Tabernacle Choir. Ik was persoonlijk heel blij dat ik het basloopje op het eind in één keer goed had zonder dat we dit nog hadden geoefend, hahaha.

Het was ook heel mooi om te zien dat mensen in de gemeente de voorzichtige vrijheid namen om mee te gaan staan dansen en zingen. Dat is toch heerlijk! Dat we mensen aansteken om óók vol lof de Heer te prijzen!

Netjes en enthousiast 

Na de dienst, tijdens het opruimen van alle geluidsapparatuur horen we altijd verschillende reacties op de dienst, wat hartstikke leuk is! Zo vertelde een man me dat we lekker enthousiast waren. “Maar ook netjes! Ja, netjes en enthousiast.” Dat vond ik wel een mooi compliment om in onze zak te steken.

Natuurlijk hebben we deze mensen ook uitgenodigd voor de XL Koopavond op vrijdag 13 december, en zo ook u! Op deze koopavond in de winkelstraat in Katwijk gaan we gezellig allemaal kerstnummers spelen. Komt u ook?  Tip: bekijk ook even de agenda op deze website!